Saturday, January 20, 2018

Review : Nature Republic Best Soothing Duo (Aloevera and Face Mist)

Assalamualaikum. Hari ni nak review produk from Nature Republic. Rasanya semua orang dah tahu akan kewujudan produk ni kan kan kan kan?


Product Info
Product name : Nature Republic Soothing Duo
What you get : 1) AloeVera 2) Face Mist
Price : RM 27.80 (Price might be changed due to promotion)

Nature Republic Soothing & Moisture ALOE VERA 92% Soothing Gel 300ml


Aloevera ni bagus untuk soothingkan muka aku. Sebab aku ada dry patches disebabkan jerawat yang dah kering. Rasa meh sangat bila muka oily pastu tetiba ada satu bahagian tu kering. Pakai bedak Pixy pun rasa bersisik apatah lagi pakai bb cream ke apa. Haih, even pakai moisturizer pun bersisik macam kulit ikan -_- However, this aloe vera bagi muka aku lembut and moisturisekan balik muka aku yang bersisik tu. Tekstur dia gel dan sesuai untuk kulit oily and semua type of skin lah. Selalunya aku pakai time malam. Pakai aloevera ni tebal2 pastu buat sleep mask. Dengan syarat muka takleh kena bantal. Kalau tak bergel la bantak kalian :') Bila bangun pagi, Ya Allah, lembutnya muka. And cara ni boleh digunakan untuk menghilangkan small bump dekat muka. 

Watch this video to get know more about gel mask from Aloevera ;) *also read the comments. Most of the viewer give positive feedback!



Ni tekstur aloevera. Besar and macam tak pernah habis ja hahaha. Dah pakai 3 minggu dengan rakusnya tapi masih banyak dalam bekas tu hahaha. 



Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist 150ml


*excuse sambal yang melekat dekat baju iouls hahaha

So, this is my first ever face mist. Tapi face mist ni aku buat sebagai toner. Macam biasa , dia soothing and moiskan muka aku. Tapi yang ni macam cepat habis ja. Baru guna 3 minggu. Maybe sebab ketagih kot. Dok saja dok sembur dekat muka. Rasa macam minah korea sangat bila dab dab dekat muka haha. 

Oh ya, aku beli set ni dekat Hermo ya. Tapi taktahu la Althea.Kr ada jual ke tidak yang set macam ni. Sebab hampa juga boleh beli asing2. Tapi nak jimat beli ja set ni. Kenapa harus membazir beli satu-satu guys? Sayangi lah duit anda :')

Hermo Malaysia : 

Nature Republic Best Soothing Duo

Place your order nowwww!!!!

Ehem ehem, what works for me, might not work for you ya :)

4 comments:

Shafyqah Azry said...

sha beli jugak haha mula tu nak buat review, pastu sekali face mist tu dah habis terus takdak lupa nak update, aloevera gel duk banyak lagi.

Shahida Dzulkafli said...

Gel aloe vera tu memang best..

Fa Tin said...

@Shafyqah Azry

aloevera ni multipurpose so boleh jimat dah tu. dah la besaq hahaha

Fa Tin said...

@Shahida Dzulkafli

sejuk ja muka bila pakai hehe

Featured Post

Review : Althea's Bare Essentials

Assalamualaikum, Beberapa minggu lepas aku ada terima satu parcel dari Althea.Kr. Disebabkan busy dengan study, terlupa pula nak check ema...