Thursday, August 24, 2017

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Assalamualaikum,

Yeah dah masuk bulan kemerdekaan yang ke 60! Cepatkan masa berlalu, teringat pula masa sekolah rendah mesti ada kuiz setiap kali bulan kemerdekaan. Soalan paling cliche sekali, "Berapakah warna Jalur Gemilang?" ataupun "Nyatakan warna Jalur Gemilang". Tapi soalan senang-senang ni available untuk budak satu ja la hehe.

Benda yang paling aku suka sekali jadi rakyat Malaysia ialah keunikan Malaysia sendiri. Sudah lah ada pelbagai kaum, adat dan etnik. Dulu sebelum masuk form 6, bergaul la juga dengan kawan bangsa lain which is Indian. Paling best bila Deepavali. Sebab dia akan bawa kuih kacang dan kuih kepit. Sedap sangat! Lepas masuk form 6, kawan pula dengan orang Cina. Mula-mula rasa awkward, bila dah lama sikit ok la sebab semuanya sama tak kira agama atau bangsa. Lagi satu keunikan Malaysia ni, dia punya pemakaian. I love saree and cheongsam so much! I love the vibrant colour of saree sebab rasa cantik gila kain dia lagi-lagi bila dijadikan baju kurung. Design cheongsam boleh diapply kan dekat baju kurung. Cantiknyaaa. Selain perkara di atas, sikap rakyat Malaysia sendiri yang saling bekerjasama dan hormat menghormati each other walaupun berbeza agama,budaya, dan pakaian juga merupakan sebab I love being Malaysian!

Antara local brand favorite aku ialah Old Town White Coffee. Kenapa Old Town? Sebab aku hantu coffee yang teramat sangat. Aroma kopi boleh buat jiwa aku tenang dan berjaga sepanjang malam hehe.


2 perisa kopi Old Town White Coffee favorite aku mestilah Klasik dan Mocha!



Lazada Malaysia mengadakan Merdeka! Merdeka! Sale dimana anda boleh shopping pelbagai pilihan barangan Malaysia dengan potongan harga sehingga 80%! Apa lagi guys, boleh la shopping dekat Lazada sempena bulan kemerdekaan ni. Sale akan berlangsung dari 25 Ogos 2017 sehingga 31 Ogos 2017.