Monday, July 10, 2017

Unboxing SGShop parcel 2.0 !

Assalamualaikum,


Amboi mengadanya siap ada 2.0. Yala, kepada sesiapa yang belum tengok aku unboxing my very first parcel from SGShop, you can read at here. Tapi kali ni aku malas sikit nak bandingkan antara gambar sebenar dengan apa yang aku dapat. 17 items weh, mampoh aku nak taip pepanjang. This is my second parcel out of 4 parcels from SGShop. Another 2 parcels tengah di sending ke Malaysia. Tapi bukan barang aku pun zzzz. Barang kakak aku dan anak menakan aku zzzz. I'm a good sister and also a good 'acu' hehehe.



Cantik sangat. Macam tema warna blog aku iaitu pink dan baby blue. Rasa macam nak bercinta dengan laptop sendiri :')


Laptop Stand - RM 15.97

Sebenarnya aku nak beli yang lebih canggih lagi, tapi bajet tak cukup haih. Beli yang ni pun okey la. Dah la ringan, boleh lipat pula tu. Warna pink, hehehe sama dengan keyboard protective. Matching-matching gituw untuk menarik minat aku yang semakin malas update blog.


Planner Book - RM 6.18
Colourful Pen - RM 6.88

Aku juga borong alat2 tulis. Sebab nak masuk universiti kan nanti (Amin!). Yang buku tu macam planner la nanti. Nak catat kelas bila ka, nota ka, no telefon orang ka. Tebal buku tu. Cover dia pun tebal. 100 muka surat tak salah aku. Yang pen warna-warni shomel-shomel tu sebenarnya pen warna-warni. Ada 10 pen jadi ada 10 warnalah. Yang pen hitam tu aku beli 1 kotak terus hahaha ada 50 batang :') Pen tu macam tak sangka gila jumpa dalam SGShop sebab aku ingatkan available dekat Mr.Diy ja :') Pen favourite sebab tulisan jadi lawa. Rasa macam jumpa jodoh sebab happy sangat jumpa pen ni balik hahaha.


Cleansing Brush - RM6.88

Beauty product mestilah ada guys. Fitrah wanita nak cantik saja kerja. Okay, yang matte eyeshadow tu sebenarnya sebab nak eyeshadow MATTE warna coklat ja. Sebab lagi nampak natural kalau pakai. Ingatkan kecil ja, sekali mai atudia besaq sama dengan planner book di atas haha. Pigmented tak? Pigmented kalau pakai jari hehe. Yang eyelash curler tu pula sebab nak malas pakai mascara, so pakai yang ni jala zzzz. Cleansing brush tu acah ja beli, padahal selasa lagi cuci muka guna jari haha.


Tote bag - RM 10.97
Sling bag - RM 20.14
Makeup travel bag -  RM 6.88

Hampa nampak tak tote bag? Ya Allah warna hitam sama dengan prop( prop sangat padahal tudung crepe) Tote bag ni untuk pergilah kelas la nanti bila masuk u nanti. Sebab rasa style pakai totebag hahaha. Sling bag tu pula terpengaruh dengan Nisa Kay punya tapi dia punya gambar kucing. Aku punya gambar rusa ke kancil entah. Tapi cantik dan berkualiti. Yang makeup travel bag tu pula 50 50. Sebab zip dia nampak murah sangat tapi still cantik sebab dia punya ruang bapak besar. Aku tak banyak makeup sebenarnya, aku punya skincare hehehe so nak memuatkan skincare aku tu, this beg will be the best one!


Pink shirt - RM 6.84
White Legging - RM 6.81

Untuk anak menakan , Rania. Baju pink suit her very well but that white legging....  ASTAGFIRUALLAHALAZIM haih jarang yak amat. Dia pakai pampers pun boleh nampak corak pampers tu. Dalam gambaq nampak elok. Tapi tula adat istiadat bila beli online. Tapi Rania gumbira, jadi Acu pun gumbira :')


Shoes - RM 17.92

Disebabkan lighting, kasut ni nampak buruk. Tapi tak pun. Kasut ni lawa dan selesa sangat, tapi rasanya aku order material lain which is...
韩国厚底沙滩魔术贴平底罗马百搭凉鞋女新款2017平底夏季学生女鞋

dan apa yang aku dapat...

韩国厚底沙滩魔术贴平底罗马百搭凉鞋女新款2017平底夏季学生女鞋

Tapi takpa, nasib aku jenis tak kisah. Asal sedap pakai sudah. Kalau aku makcik kiah, haaa aku whatsapp group Joyah, aku viralkan semua, biar satu Malaysia tahu. Nasib aku Fatinunnnn.


Black sweater -  RM 18.75
Loose jeans - (link not available anymore)

Aku harap hampa nampak la sweater demikian haha. Sweater ni dah la murah tapi kualiti tiptop gila. Tebal kot. Selesa pula tu. Yang jeans ni agaknya aku disuruh jadi budak hipster kot. Jeans ni atas buku lali which is trend sekarang kan. Tapi tu la, aku dengan trend umpama air dengan minyak. Tapi try ja la, hipster muslimah :')


Wide lens - RM 20.48

Memang meletop ah wide lens. Macam budak-budak duit senang melayang macam aku ni, boleh la beli. Dia macam gopro, tapi bukan gopro. Memang cun habis. Seharian aku tangkap gambaq guna wide lens ni. Jakun.


Hasilnya. Cantik kan sebab view dia lagi luas. Highly recommend untuk mereka yang suka bergambar macam aku!

Selesai unboxing 17 itemsssssss ya ALLAH mengantuknya. Ada lagi 2 parcel bakan diunboxing kan hehehe. Tunggu jangan tak tunggu. Haih ngantuk dah ni besok kena bangun awal. (Padahal tetiap hari kena bangun awal zzzzzz) Bye !

6 comments:

Zafirah Nazri said...

Perghhhh banyak gila dapat . Best nih

Aisya Ismail said...

comel keyboard protective tu..

Jun Zie said...

eehhh trus ju pun nak laju cari wide lens jugak ! =D

Shafyqah Azry said...

eh sha beli jugak beg yang rusa ke kancil tah tu hahahaha memang cantik tapi kecik (sha suka bawak banyak barang)

Zurainny Ismail said...

Wow - besarnya parcel! Mmg best shopping kat SGshop. Jom join GA kami - mn tau ada rezeki dpt duit utk shopping spree.

Nabila Syifa said...

SG shop 1st time dgr ni