Saturday, May 27, 2017

Jom travel dengan kos murah bersama Traveloka!

Assalamualaikum,

Zaman sekarang ni ramai yang suka travel tapi masalah hotel yang mahal dan indah khabar dari rupa sering menjadi halangan untuk depa nak travel ke sana dan ke sini. Kalau boleh nak travel dengan kos yang minimum saja, jimat sikit. So, macam mana nak cari ya hotel-hotel murah ni? Disebabkan aku pernah nampak iklan yang aku baca kat online, kalau nak cari hotel murah, carilah bilik murah di Traveloka hotel. Terus dengan pantes aku google apa tu Traveloka.


3 langkah mudah nak cari hotel mengikut bajet hampa di Traveloka :
1. Pilih destinasi yang hampa nak pi
2. Tetapkan tarikh hampa nak check-in dan check-out
3. Tentukan bilangan orang dan bilik. Yeah dah boleh cari hotel!

Hampa tau tak yang Traveloka ni  ada official website dia sendiri and kat website ni depa ada bagi perkhidmatan untuk kita semua untuk buat survey dan book hotel-hotel yang murah. Paling best bila first time aku buka web ini, bila aku taip ja nama tempat kat Malaysia ni mesti akan ada hotel-hotel yang berdekatan siap sekali dengan harga. So dengan cara itu, aku dapat bandingkan harga antara hotel yang ada dan dapat pilih hotel yang paling murah. Nak book pun senang sebab boleh pakai debit card.

Dalam tv selalu tengok iklan Traveloka. Kadang-kadang fikir juga beneren ka boleh book hotel dekat sini ja. Tapi sekarang dah tau yang Traveloka ni adalah tempat yang paling selamat untuk deal. Depa mementingkan ketelusan dan kejujuran dalam deal nak book hotel. Selain tu, kita boleh register dengan pihak Traveloka di website supaya in future kita dapat uruskan booking kita dengan mudah dan tanpa masalah. Ya la kan, kita busy kerja la, study la maka masa untuk berhubung dengan pihak hotel akan terbantut. Tapi jangan risau, dengan website ini aku rasa hampa akan ambil masa dalam 10 minit sahaja itu pun kalau hampa dah pilih hotel. Kalau belum mesti hampa akan berpinau mata cari hotel yang sesuai sebab memang banyak pilihan hotel yang murah.




Untuk kaki travel di luar sana, ini memang good news untuk hampa semua. Tak payah dah tidur di persisiran pantai dek kerana tak book hotel awal-awal :') Dengan website Traveloka ini kita dapat buat booking awal. Traveloka juga ada applications untuk system android dan apple. Dengan kata lain, semua smartfon la boleh pakai apps tu. Memang sangat menyenangkan kerja kita untuk buat booking hotel. Tapi dengan apps, kita dapat sentiasa check promotions yang ada. Ya! Traveloka ada menawarkan promotions dengan potongan harga yang memang best untuk kita semua. Dahlah murah, ada promotions lak tu bagai bulan jatuh ke riba namun selepas beberapa saat tu bintang pula jatuh. Fuh!



Traveloka juga menawarkan servis yang super duper awesome! Sebab bagi aku, memang selamat dan kalau ada masalah depa ada perkhidmatan untuk customer selama 24 jam. Jadi, kalau tengah kelam buta tetiba teringin nak bercuti, lepas tu ada masalah pula dengan booking kita, takda masalah nak contact pihak Traveloka. Depa memang akan standby untuk pastikan customer berpuas hati dan dapat membuat segala urusan mereka untuk booking hotel yang murah. Tapi hampa janganlah telefon tanpa al sebab yang munasabah guys :')


Sambil pergi beli Slurpee, hampa juga boleh bayar dekat 7-Eleven. Senang kan?


Teringin bercuti di sekita negara-negara Asia macam Indonesia, Thailand, Brunei dan Singapura? Jangan risau sebab Traveloka juga buat booking untuk negara jiran. Memang sesuai sangatlah kepada yang suka travel ke negara jiran kita, dan harganya memang dijamin murah dari tempat lain atau murah daripada harga sekiranya kita tanya direct kepada pihak hotel. Macam mana boleh dapat murah ni? Itulah rahsia Traveloka demi memuaskan hati para traveler yang suka travel sambil berjimat cermat. Maka, hampa boleh lah mengamalkan sikap berjimat cermat semasa travel.

Segalanya sudah pasti dengan adanya website dan apps Traveloka ni, kita dapat berjimat cermat dan dapat book serta stay di hotel yang murah ataupun mengikut bajet kita sendiri. Traveloka sedia membantu customer mereka untuk dapatkan harga yang menarik dan mudah serta pastikan urusan booking hotel selamat. Lagi-lagi untuk depa yang nak melancong ke luar negara. Oleh itu,bila nak travel ingatlah Traveloka!

Untuk maklumat yang lebih lanjut, boleh layari :



2 comments:

I am LZ said...

Setuju Fatinun traveloka memang best..
Semua under one roof..
Harga pun berpatutan..

Fa Tin said...

@I am LZ

yes, dah boleh jimat untuk hotel ;)