Wednesday, March 22, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest


(klik gambar kalau nak join)

Assalamualaikum dan hai ! Omg omg my favourite online shop ada buat giveaway! Rupa-rupanya Lazada dah berumur 5 tahun. Tapi kenapa aku baru tahu tahun lepas hm apeni. Menariknya tentang lazada ni, dia ada COD(Cash on Delivery) Boleh order dekat web dia, tunggu ninja van datang, dan barang pun dapat. Senang kan? Hehehe mak aku gemar ya amat dengan lazada ni. Macam-macam dia beli dari barang dapur sampai la ke pakaian. Servis pun terbaik.

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
Benda yang paling aku suka pasal Lazada ni adalah harga dia yang murah berbanding dekat kedai. Kenapa perlu ke kedai kalau Lazada ada kan? Boleh survey harga pula tu. Kalau bajet ciput macam aku ni haa, boleh sangat la shopping dekat Lazada. Boleh survey harga dulu, pastu kumpul duit, dan pergi web dia untuk buat pembelian. Lagi satu, ada banyak gilaaaa pilihan sampai berpinar biji mata. Lagi-lagi beg. Last but not least, lazada ni seribu dalam satu. Ayah aku suka berkebun, buka ja lazada nak beli tong racun :') Mak aku suka memasak, beli ja dekat Lazada nicer dicer (yang cut sayur warna hijau tu) Senang gila nak beli. Takyah keluar panas-panas nak cari apa yang kita nak.

b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 

Disebabkan aku bakal melangkah ke alam universiti (InsyaAllah), printer is a must have thing! Sebab takkan la nak pergi cc setiap kali nak print assingment kan? Kenapa tak guna printer sendiri je? Jimat masa, jimat wang. So I should have a printer, but then i don't have any money :') #sadstoryinonesentence


New drawer also is a must have. Everything is a must have hahahaha. Tahun depan aku akan berpindah ke Kedah. Dari Penang ke Kedah. Dekat saja sebenarnya. So, nanti bilik aku yang baru tu InsyaAllah aku akan cat warna soft pink and soft cream. Alololo nak kawai gittew. So pemilihan perabot adalah penting. Dengan drawer di atas, dapatlah aku menyimpan segala khazanah aku. Misalnya, tudung yang bergunung, baju yang membukit dan sebagainya. Cuba bayangkan letak drawer ni dekat dinding warna soft pink. I kennot imagine, i wanna cry :'))) Cantiknyaaaaaa!


Nice kan. Dah la warna pastel. Kenapa kasut converse? Sebab nak hipster je. Hahaha takdala aku tak kejar tittle dak-dak hispster ni. Ni semua demi persediaan ke alam universiti. Sebab takkan nanti nak pakai selipar, sandal dan kasut sarung jelly sahaja pergi ke universiti? At least kena ada satu kasut cenggini sebab bukan dalam dewan kuliah ja kita belajar. Kena lah mempunyai personaliti yang menarik sikit. Apa-apa pun ni memang kasut idaman aku dari form 5 lagi, sekarang dah umur 20 pun masih belum dapat. Again, #sadstoryinonesentence

c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
 Lazada ni boleh diimprove kan lagi kalau buka outlet dekat Malaysia ni. Contohnya dalam satu kedai tu ada semuanya. Dari produk kecantikan, perabot, barangan elektrik, pakaian dan segala-galanya bawah satu bumbung. Boleh beri kepuasan dekat pelanggan sebab boleh tengok, sentuh dan buat survey dengan lebih mudah dan berkesan. Pertana dalam Malaysia kalau ada kedai yang ada semuanya dalam satu kedai. Kalau boleh buat outlet tu dekat sikit dengan rumah saya :')  Lagi satu, Lazada ni boleh dipertingkatkan lagi kalau tetiap hari ada sales! Hahahaha #jokejokejoke

d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 
Happy Birthday yang kelima Lazada! Harap-harap dapat menjadi sebuah rangkaian pusat membeli belah diatas talian yang pertama di hati rakyat Malaysia. Semoga selalu memberikan servis yang terbaik kepada pelanggan, dapat mengeluarkan lagi pelbagai produk yang berkualiti tapi murah serta dapat mencuri hati saya dengan bebarang yang awesome dari Lazada hahaha. Semoga Lazada sentiasa menjadi #No1 dalam hati rakyat Malaysia. Terima kasih kerana menyediakan perkhidmatan yang baik untuk rakyat Malaysia.

Done jawab semua soalan yang Lazada suruh jawab. Jangan lupa lepas jawab ni sent email dekat contest@lazada.com.my Kalau tak sia-sia saja la usaha engkorang semua. Bagaikan mencurah air ke daun keladi :') Jom semua sapa yang baca ni jom joinnnn ! Sempat lagi ni.

----------------------------------------------------------------------------- 

How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest

1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm). 

2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

3. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 

4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 

7. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

6. Winners will be selected at random. 

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 

1. Less than 50 Participants (10 winners) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. More than 100 Participants (30 winners) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 


Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier! 

2 comments:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Ccl pun join ..moga sama-sama dpt jdi pemenang .. btw ccl new follower kt sini

Fa Tin said...

@✿Cik Cappuccino Latte ✿

Amin. Semoga rezeki berpihak kepada kita