Saturday, January 14, 2017

40 Beauty Questions Tag

Image result for makeup tumblr

Hai, Assalamualaikum semua. Berjumpa lagi bersama gadis yang berwawasan tinggi iaitu Fatin gais. Tadi aku blogwalking dekat blog Fatin Liyana. Tetiba jumpa 40 Beauty Questions Tag. Terus excited gais nak cuba juga.Ahak ahak. Tapi aku jawab dalam bm je la. Otak semakin lemau dalam bi sebab dah lama tinggalkan muet. Haih. So, jom mula !

SKINCARE

How many times do you wash your face daily?
3 kali, pagi masa bangun tidur, masa maghrib dan masa nak tidur.

What skin type do you have?
Oily acne prone skin. Perghh.

Do you exfoliate?
Everyday. Entah la kenapa setiap hari.

What brand do you use?
St Ives Green Tea scrub dan St Ives Apricot scrub. Sebenarnya dia punya beads dia je yang lain.

What moisturizer do you use?
Simple moiturizer.
Image result for simple moisturizer


Do you have freckles?
Ada :(

Do you use eye cream?
Dulu pakai garnier yang warna hijau, sekarang no more sebab pulus semakin nipis.

Do you or did you have acne prone skin?
Awat takda? Adalah haih stress fikir pasal muka ni sebenarnya.

Did you ever have to use Pro-activ?
pebenda ni?

MAKEUP

What foundation do you use?
salam, tak pakai makeup.

How about concealer?
salam sekali lagi, tak pakai makeup.

Do you know your undertone color?
tak berapa nak tahu.

What do you think of fake eyelashes?
salam kali ketiga, tak pakai makeup.

Did you know that you are supposed to change your mascara every 3 months?
takda mascara bro.

What brand of mascara do you wear?
aku takda mascara tapi kalau ada maybe Silkygirl yang warna kuning tu sebab tengok ada banyak feedback.

Sephora or MAC?
or

Do you have a MAC-pro card?
tiafa

What makeup tools do you use in makeup application?
jari jemari Fatin.

Do you use makeup base / primer for the eyes?
tidak sama sekali.

For the face?
mata pun tak pakai apatah lagi muka :')

What is your favorite eyeshadow (color or shade)?
suka warna coklat gelap.

Do you use pencil or liquid eyeliner?
pencil sebab tu je mampu.


How often do you poke your eyes with an eyeliner pencil?
ada la sekali dua. biasa lah tak reti makeup.


What do you think of pigment eyeshadows? Like glitter pigments?
tak suka, nampak meriah sangat padahal pergi supermarket depan rumah je gais.


Do you use mineral makeup?
nehe.


What is your favorite lipstick?
nyx and silkygirl.


How about lipgloss?
obuse kot yang murah hahahaha.


What is your favorite blush to use?
odbo


Do you buy your makeup on eBay?
nehe, my mummy tak bagi :(


Do you like drugstore makeup?
benda yang murah tapi berkualiti yaa sudah semestinya saya menyukainya.


Do you go to CCO's ? (Cosmetic Company Outlets)
amende ni?


Did you ever consider taking makeup classes?
nantilah bila kulit dah flawless nanti hahahahaa makeup bagai nak rak sampai rak jatuh tapi jerawat masih bergerumun :(


Are you clumsy in putting on makeup?
tak, kite beshe-beshe je.


Name a makeup crime that you hate.
bedak bercapuk haih


Do you like colorful shades of makeup (lipsticks, eyeshadow) or neutral ones?
neutral ones, barulah no makeup look hahaha


Which celebrity always has great makeup?
suka Hanis Zalikha, makeup dia nampak neutral gila 


If you could leave the house using just ONE makeup item, what would you use?
lipstick kot sebab nakjadi dato seri vida muahahahaha


Could you ever leave the house without makeup on?
awat tak boleh? kita kena yakin! 


Do you think you look good even without makeup on?
yes i am. tambah-tambah masa bangun tidur. muka nampak flawless, tapi bila dah mandi hm nak dicampak tidak mahu, nak dikendong tidak reti :')


In your opinion, what is the BEST makeup line?

Image result for makeup best quotes
yang ni kot.


What do you think of makeup?
Semua orang boleh pakai makeup sebab makeup ni kekadang boleh naikkan confident seseorang dan juga boleh menambah pendapatan seperti menjadi seorang MUA. So why not makeup? Hewhew

Gua dah kabo gua tak reti makeup :') Takpalah, doakanlah saya supaya pelan-pelan lawa dan hilang dari masalah jerawat ni. Bye!

No comments: