Sunday, June 26, 2016

Short Film Raya by Tarbiah Sentap - Gerhana

Assalamualaikum. 

Aku dah tengok dah story ni malam semalam dekat youtube. Sebab semalam depa baru ja release film ni dekat youtube.  Menitis air mata aku. Jejarang aku menangis tengok youtube, So, storyline dia macam pernah biasa dengar ja. Bila diingatkan balik aku pernah baca "Cerpen Sentap" tajuk dia mak ayah tak solat? Something macam tu la tajuk dia. Dia lakonkan semula cerpen tu ke film! Good improvement Team Tarbiah Sentap! Lagipun, ni cerita sebenaq baqhang.

Everyone should watch this video! Only 11.53 minute ! 

Suka sangat quote ni dari video ni :

"Kadang, pabila kita dihantui oleh masalah keluarga yang jauh dari agama, kita rasa seolah-olah tiada lagi harapan. Namun, ketahuilah, masalah yang berlaku itu hanyalah ibarat GERHANA,  bukan tenggelamnya matahari."


Enjoy watching!


No comments: