Wednesday, June 22, 2016

Cara Mudah Nak Hilangkan Whitehead Dekat Hidung !

Assalamualaikum

Dah nak raya tapi muka Subhanallah ! Whitehead dekat hidung boleh kutip buang kot, boleh kikis dah kot. Whitehead ni problem juga kekadang. Dia macam bagi dugaan pun ada. Engko bayangkanlah kalau pakai bedak ke cream ke, muka engko akan nampak berbiji2 sebab whitehead tu. Especially dekat hidung. Aku ni kekadang stress gak tengok whitehead. Guna Mask vietnam pun dia duk ada lagi. Scrub guna St.Ives pun duk ada lagi. Dia macam taknak pergi. Dia macam sebati ja :')) Jangan sampai aku jamming lagu Chicken Tandoori Subway dekat whitehead ni. 


Jadi, suatu pagi ni aku try la satu cara ni dan ia berhasil ! What you need is : Tuala dan Air. Sure benda tu ada dekat rumah engkorang. Kalau takda, apakan daya, Aku turut bersimpati.

Soooooooo, first thing kena buat kau kena basahkan hidung guna air. Lepastu ambil kain lap sampai keluar whitehead tu. Whitehead kan selalu tertimbul lagi2 time hidung kita lembab. engko lap ja sampai whitehead tu hilang. Pemilihan kain juga penting. Kain yang terbaik ialah kain tshirt. Material tshirt la. Jangan ambil yang berbulu2 tu. Engko nak hidung kau berbulu macam chimpanzi? Hehehe.

Aku nak ingatkan yang whitehead ni salah satu punca jerawat. So, nak buang benda karut ni kenalah selalu buat. Engko nak muka engko berjerawat macam jalan tar? Jadi mari lah sesama kita idamkan muka licin macam padang golf. Aku juga perempuan gais :'))

Till we meet again,
Sang Mimpi.

No comments: