Sunday, January 14, 2018

Dulu aku kpoper

Assalamualaikum,

Fuh, rilek ja aku memandang atas bawah orang yang minat Kpop sekarang padahal dulu aku pun sama. Siap tunggu ayah habis baca suratkhabar Pancaindera pastu terus selak bahagian kpop sebab nak cut gambar kpop and lekatkkan dalam buku :') Tapi sekarang dah hilang dari radar keminatan aku terhadap dunia Kpop ni. Sejak form 4 , masatu duduk asrama. Ada la update sikit lagu2 baru. Time tu yang paling hot Exo la guys. Aku paling minat dengan dak Sehun tu. Ingat lagi time tu MAMA Awards kot, rambut dia putih, dia perform lagu Wolf dan Growl. Menjerit kegeriangan aku time tu dek kerana kehenseman dia.

Image result for sehun exo mama awards 2013
Nilah Sehun incase hampa tak kenal 

Bila habis SPM, dah tak dengar lagu Kpop. Asyik dengar lagu English ja. Avenged Sevenfold la, Muse, Linkin Park, Simple Plan la. Lagu Kpop ni tertanam dalamnya. Dah lama2 tu banyak pula group2 kpop yang lain yang muncul. Macam BTS. Haaa sebenarnya aku tahu BTS ja, yang lain nama macam nak ajak gaduh ja, nak pronounce pun rasa nak gaduh dengan google translate haha.

Oh ya, pada waktu begini aku saja throwback lagu kpop lama2. Macam group Beast, 2PM, MBLAQ, SS501, Super Junior, U-Kiss, Infinite, FT-Island, Cn-Blue. Haa ni la zaman kegemilangan aku hahaha. Mana layan BTS semua ni. Zaman ni la zaman di mana bermula semangat crush sana sini dekat artis kekepop ni. Orang panggil 'bias' kot. Entahlah, aku tak mahir bab benda macam ni.

Now playing : Ukiss/0330

SAPA JA YANG TAK KENAL UKISS GUYS? LAGU NI HOT KOT WALAUPUN TAK PAHAM LANGSUNG MV DIA CERITA BENDA APA?!?!

Tuesday, December 26, 2017

Masalah masa

Assalamualaikum

Masa ni tak pernah cukup kan? Mesti korang pernah alami benda macam ni jugak kan?



Ahhh, intro dah acah Nabila Razali haha. As a student, kita sentiasa diberi masa 24 jam dalam masa sehai untuk belajar. Tapi apa yang kita buat guys? Di mana masa untuk diluangkan? Katil? Main phone? Allahu apa nak jadi ni. Final is next week and you still did'nt study anything yet.

Kenapa masa sentiasa tak cukup walhal ada ja masa untuk study dalam sehari? Hm, aku rasa sebab phone. sebab phone yang ada internet plus wifi free plus baring atas katil adalah punca kenapa perkara sebegini selalu terjadi. Dia punya berat tulang nak bangun study tu Ya Allah, macam ada besi melekat dekat badan. Bukannya buat apa pun, selalunya scroll instagram, tengok gegadis cantik sini sana. Pastu insecure. Rasa diri ni hodoh sangat padahal ok ja. Takda la hodoh sangat hahaha.

Bila dah tak buat apa, on the next day badan lesu sebab pemalas nak mampus. Asyik menjadikan tidur sebagai hobby tetap. Selalu sangat dalam hati dok kata "Takpa, penat sekarang. Bila dah habis, penat akan hilang. Kejayaan takkan hilang". Haaaa konon la hang dok kata dalam hati. Acah macam mudah termotivasi padahal hati kering. Semuanya redha. Kalau benda buruk berlaku, redha. Redha redha redha. Apa benda ah aku ni.

Related image

Ni sebenarnya nak study, note dah bawa keluar. Slide dah buka. Tapi time macam ni la tetiba perasaan rindu nak blogging tu muncul. Macam ada benda yang memaksa suruh update blog. Selama ni free taknak update punnnnn. Nampak sangat kan tak boleh tahan nafsu? :')))


Tuesday, July 18, 2017

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY

Assalamualaikum,

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY 17-27 JULAI 2017



JOIN BEAUTILICIOUS GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk BEAUTILICIOUS GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


mini stationery giveaway by mirzasyazwina

Assalamualaikum,

Klik banner kalau nak join sekali =)

Senarai hadiah :

 -tiga file comel lotee
-pemadam warna-warni
-tiga keping sticker
-wooden clip set
-tiga batang pen
-dua notebook
-stapler
-board


Eee comelnya hadiah dia. Aku ni suka kumpul alat-alat tulis comel dari dulu lagi. Kalau pegi Mr.Diy ja mesti beli benda pelik2 yang comel. Lepastu sedih duit habis.


Semua hadiah di atas untuk seorang pemenang yang bertuah sahaja. Kalau ada rezeki mungkin saya? awak? Awak di sana? Awak di situ? InysaAllah.

Tarikh tamat : 5 Ogos 2017